beveiligingslek gevonden in Java applicaties (Log4J)

Er is via verschillende kanalen een melding gemaakt over een heel kritische kwetsbaarheid in de java log4j module.
Java wordt wereldwijd in heel wat applicaties gebruikt. De log4j module wordt hierbij gebruikt om logs bij te houden.
Wanneer deze applicaties toegankelijk zijn vanaf het publiek internet, is hierdoor een directe impact op de veiligheid.

Welke actie moet u ondernemen?

Software leveranciers en diverse onderzoekers zijn volop bezig om in kaart te brengen welke applicaties getroffen zijn en geüpdatet moeten worden. De lijst van (voorlopig) getroffen applicaties kan u hier raadplegen. Indien er meer informatie ter beschikking komt, brengen we u uiteraard meteen op de hoogte.

Op dit moment hebben we enkel van VMware vernomen dat er gebruik gemaakt wordt van deze module. Er is een workaround voorzien en deze wordt bij onze klanten zo snel mogelijk geïnstalleerd.
Wij vragen onze klanten om ook hun software leveranciers zo spoedig mogelijk te contacteren om te weten te komen of er in hun software hiervan gebruik gemaakt wordt.

cube IT solutions blijft uiteraard dit gegeven op de voet volgen. Mocht u toch zelf vragen hebben, aarzel niet onze helpdesk te contacteren.

zie ook : VRT news

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.cube-it.be/wp-content/uploads/2015/09/cube-beeldmerk-home-e1442268726350.jpg);background-size: cover;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}